" "

Az új jogszabályok szerint 2023. január 9-től megszűnnek a SZÉP-kártya zsebei, onnantól kezdve csak egy számla áll majd a SZÉP-kártya mögött (593/2022. és 594/2022. kormányrendeletek). A jelenlegi három zsebből egységesen a szálláshely zseb fog maradni változatlan számlaszámmal. A vendéglátás és a szabadidő zseben lévő pénzek átvezetésre kerülnek a szálláshely zsebbe.

A kártya felhasználása nem változik vagyis a SZÉP-kártya felhasználási köre ugyanaz marad, csak ezentúl a szálláshely zsebről lehet minden eddigi SZÉP-kártyás szolgáltatásért fizetni. Évente 450 ezer forintot lehet béren kívüli juttatásként (28%-os adóteher mellett) utalni a számlákra. Vagyis a SZÉP-kártyára utalható keretösszeg nem változik, csak ezentúl nem kell zsebenként figyelni a kereteket.

A szabályok egyszerűsödése miatt valószínűleg még népszerűbb lesz ez a juttatási forma a munkáltatók körében és minden bizonnyal az erre utalt összeg is emelkedni fog, ez pedig magával hozza azt is, hogy növekedni fog az igény SZÉP-kártya elfogadásra.

A Micra-Metripond Kft.-től bérelhető terminálok alkalmasak SZÉP-kártya elfogadásra is. Meglévő ügyfeleinknek, akinknek a Micra-Metripond Kft. -től bérlet terminálja van és szeretnének a jövőben SZÉP – kártyát elfogadni,  csak annyi a teendője, hogy egy  emailben a micra@micra.hu címre TID azonosítója megadásával jelzi, hogy érdeklődik a lehetőség iránt és OTP partnerünk felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja a részletekről és intézkedik a szerződés megkötéséről.  Azok a leendő ügyfeleink akik érdeklődnek a Micra-Metrpond Kft.-től bérelhető terminálokkal kapcsolatban azok ezen  a linken https://micra.hu/fizeto-terminalok/ tájékozódhatnak.