" "

Érintéses fizetés, azaz SoftPOS

Az elmúlt évekhez hasonlóan a vásárlók körében továbbra is folyamatosan növekszik az igény a bankkártyás fizetésre, most már olyan helyeken is, ahol korábban ez egyáltalán nem volt jellemző. Ilyenek például a piacok, strandok, sporteszköz kölcsönzők. Tehát jellemzően olyan helyek, ahol nem biztos, hogy az árusnak megéri egy hagyományos bankkártya elfogadó terminált beüzemelni.

Az ilyen helyeken jó döntés lehet egy Soft POS megoldás bevezetése, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy megfelelő Androidos, NFC funkcióval illetve internet hozzáféréssel rendelkező eszközön – legyen az okostelefon vagy tablet – futtatott applikáció segítségével történhet a bankkártya vagy az okoseszköz érintésével a fizetés. Fontos, hogy Soft POS alkalmazásból olyat érdemes választani, amely képes a PIN-kód kezelésre is, hiszen bizonyos összeghatár felett, vagy meghatározott számú tranzakció után szükséges lehet, hogy megadja azt a vásárló. Érdemes azt is figyelembe vennünk, hogy bankfüggetlen, azaz olyan megoldást válasszunk, ahol nem kötik bankszámla nyitáshoz a szolgáltatást.

Hogy néz ki a gyakorlatban egy ilyen tranzakció?

A Kereskedő elindítja az applikációt és kiválasztja az érintéses fizetést>>>A Kereskedő megadja a fizetendő összeget>>>A Vásárló érinti a bankkártyát vagy az okoseszközt>>>PIN kód megadása 15.000 Ft felett>>>Visszaigazolás érkezik a Kereskedőhöz a fizetésről.

A SoftPOS megoldás teljesen biztonságos a Vásárló számára mert az applikáció nem tárol adatokat a bankkártyáról, de biztonságos a Kereskedőnek is, mert azonnal visszajelzést kap a sikertelen fizetésről és hibás tranzakció esetén azonnal visszafizethető a Vásárlónak az összeg.

 

További információk a OTP Mobile Kft. SimpleBusiness SoftPOS megoldásáról: micra.hu