" "

TERMÉKLEÍRÁS

A MODULÁRIS PÉNZTÁRGÉP RENDSZER

Korunk kereskedelmi egységeinek igazgatási rendszere egyre jobban szélesedik, nő részegységeinek a száma, és kölcsönös kapcsolódásaik egyre bonyolultabbakká válnak. A számítógép, melyre telepítve van az igazgatási rendszer, különféle berendezésekkel kommunikál, adatokat küldve és fogadva. Ezek leggyakrabban pénztárgépek, de lehetnek árellenőrzők és címkéző mérlegek is. Az áru adatbázisban az árufélék növekvő száma miatt megemelkedik az elküldött adatok mennyisége. A boltok alapterülete nő, ami meghosszabbítja a rendszer egyes elemei közötti távolságot.
A számítógépek portjainak száma korlátozott, a drága, többportos kártyák alkalmazása pedig maga után vonja a megfelelő számú kábel lefektetésének szükségességét a számítógép és az eszközök között, az ezzel járó költségekkel együtt.
Az ELZAB Rt. a multiplexerek új nemzedékét fejlesztette ki, melyek eleget tesznek minden ilyen követelménynek és szükségletnek. Biztosítják a rendszer szabad konfigurálását és garantálják az adatátvitel igen jó minőségét.


SPECIFIKÁCIÓ

FUNKCIONALITÁS

A multiplexer révén a számítógépre pénztárgépet, árellenőrzőt, vagy más RS232-es interfésszel ellátott eszközt lehet csatlakoztatni. A pénztárgép rendszer nagyságának függvényében a felhasználó választhat, a négycsatornás (4×RS232/RJ), vagy nyolccsatornás (8×RS232/RJ) multiplexer között.
A nyolccsatornás változat lehetővé teszi két ELZAB árellenőrző közvetlen táplálását az 1. és 5. csatornákon keresztül. Ekkor a multiplexer és az árellenörző között nem szükséges tápmodult alkalmazni.
A multiplexerek optocsatolóval rendelkeznek. Így valósul meg a kimenetek kölcsönös elválasztása egymás között, és a bemenet tekintetében védi a csatlakoztatott eszközöket az elektromos károsodással szemben. A kis méret és a falra szerelhetőség további gyakorlati előnyök.

CSATLAKOZTATÁS

A csatlakoztatáshoz ajánlott, maximális távolságokhoz pedig megkövetelt, a lokális számítógépes hálózatokban általánosan használatos, kétoldalasan RJ45-ös dugóban végződő, UTP 5E típusú (egyenes bekötésű) kábel alkalmazása.

AZ ADATÁTVITEL BIZTONSÁGA NAGY TÁVOLSÁGOKRA

A multiplexerre csatlakoztatott eszközök közötti maximális távolság függ az alkalmazott adatátviteli sebességtől és értéke:
– 19200 b/s átviteli sebességig 300 m
– 28800 b/s átviteli sebességig 200 m.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a távolság a számítógép és a pénztárgép között maximálisan akár a 600 m-t is elérheti.
Ha az ELZAB árellenőrzőt a 8×RS232/RJ multiplexerről táplálják, a kábel hossza nem haladhatja meg a 100 m-t.
Nagyon magas zavarszintű környezetben felléphet a maximális adatátviteli sebesség csökkentésének szükségessége.
A multiplexer programmal való kiszolgálása: ezzel kapcsolatban keressen minket a MICRA elérhetőségeinek valamelyikén.


Ajánlatot kérek    Viszonteladói partner keresése